• تاریخ انتشار : 1402/11/23 - 20:13
  • بازدید : 155
  • تعداد بازدید : 155
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی

آیین نامه نقل و انتقال سوابق بازنشستگی بین صندوق بیمه ها

قابل توجه کلیه پرسنل دانشکده- آیین نامه نقل و انتقال سوابق بازنشستگی بین صندوق بیمه ها

همکاران محترم دانشکده

با سلام؛

احتراما عطف به بخشنامه شماره 157740/د/1402 مورخ 17/11/1402 و با توجه به آیین نامه اجرایی قانون نقل و انتقالات سوابق بیمه یا کسور بازنشستگی بین صندوق های بازنشستگی و تجمیع سوابق بیمه ای اشخاص مراتب به شرح ذیل به اطلاع می رسد؛  

  • در صورتیکه بیمه شده واجد یکی از شرایط مقرر در بندهای زیر باشد، می تواند نسبت به نقل و انتقال سوابق بیمه ای خود با رعایت احکام قانون و این آیین نامه اقدام نماید؛

1- بیمه شدگانی که به علت انتقال، استعفاء، بازخرید خدمت، اخراج، انفصال دائم و همچنین تغییرات ساختاری ناشی از ادغام، انحلال و واگذاری رابطه استخدامی آنان با کارفرمای متبوع قطع و به تبع آن از عضویت و شمول صندوق بازنشستگی مربوط خارج یا به سبب بیمه پردازی مشترک صندوق بازنشستگی جدید شده یا بشوند.

2- بیمه شدگانی که به سبب تبدیل وضعیت استخدامی و یا سایر مقررات و ضوابط قانونی صندوق بازنشستگی آنان تغییر نموده و مشترک صندوق بازنشستگی جدید شده یا بشوند.

تبصره- منظور از تبدیل وضعیت استخدامی تبدیل وضعیت استخدامی بیمه شده از حالت پیمانی، موقت، غیر دائم و یا سایر عناوین مشابه به وضعیت استخدام رسمی، رسمی آزمایشی،ثابت؛ دائم و یا سایر عناوین مشابه و یا برعکس می باشد.

  •  در مواردی که سوابق بیمه پردازی بیمه شده در دو صندوق بازنشستگی با یکدیگر هم پوشانی داشته بلاشد، ملاک پذیرش سابقه مطابق درخواست متقاضی می باشد.
  •  مدت زمان استفاده از غرامت دستمزد و غرامت ایام بارداری و بیماری و ایام بیمه بیکاری که طبق قوانین و مقررات مربوط، چزو سوابق بیمه ای در صندوق مبداء لحاظ شده باشد، به عنوان سابقه بیمه ای قابل اعلام به صندوق مقصد می باشد.
  • سوابق بیمه ای یا کسور بازنشستگی در حالات زیر قابل نقل و انتقال نمی باشد؛

1-سوابق بیمه ای که حق بیمه دریافتی بابت آن طبق قوانین و مقررات مربوط به فرد مسترد شده باشد.

2- نقل وانتقال سوابق حق بیمه یا کسور بازنشستگی پس از برقراری مستمری بازنشستگی، از کار افتادگی کلی یا مستمری بازماندگان، از صندوق بازنشستگی پرداخت کننده مستمری به سایر صندوق های بازنشستگی ممنوع است.

تبصره- ممنوعیت مذکور در این ماده شامل امکان نقل و انتقال سوابق بیمه پردازی از سایر صندوق های بازنشستگی به صندوق بازنشستگی پرداخت کننده مستمری نمی باشد.

 

  •  نحوه محاسبه و بروز رسانی وجوه حق بیمه یا کسور بازنشستگی از صندوق بازنشستگی مبداء به صندوق بازنشستگی مقصد در هر سال به شرح ذیل است؛

( اصل مبلغ قابل انتقال در هر سال ضربدر آخرین نرخ سود اوراق مشارکت یکساله اعلامی از سوی بانک مرکزی در تاریخ ثبت درخواست متقاضی ضربدر تعداد سال های نگهداشت حق بیمه در صندوق مبداء) بعلاوه اصل حق بیمه قابل انتقال.

  •  در بروزرسانی وجوه حق بیمه یا کسور بازنشستگی چنانچه صندوق ذی ربط  با کسر سهم درمان در ایام بیمه پردازی بیمه شده را علاوه بر مستمری بازنشستگی، ازکار افتادگی و فوت، در برابر بیماری ها (حداقل در حد سطح خدمات بیمه پایه سلامت) بیمه نموده باشد حق بیمه سهم درمان در هنگام بروزرسانی کسر خواهد شد و چنانچه علاوه بر خدمات درمانی وی را تحت پوشش هر کدام از سایر خدمات شامل کمک هزینه ازدواج، بارداری، حقوق ایام بیماری و غرامت نقص عضو قرار داده باشد، سهم درمان به علاوه یک درصد (1%) بابت مزایای یاد شده از جمع وجوه قابل انتقال کسر می شود.
  • مراحل نقل و انتقال سوابق بیمه ای به شرح ذیل می باشد؛
  1. -     بیمه شده یا بازماندگان واجد شرایط متوفی حسب مورد تقاضای انتقال سوابق بیمه  را به صندوق بازنشستگی مقصد ارائه می نمایند. صندوق مذکور مکلف است پس از بررسی و انطباق تقاضا با مقررات ذی ربط ظرف 10 روز کاری از تاریخ درخواست تقاضای وی را به صندوق مبداء ارسال نماید.
  2. -     صندوق مبداء موظف است ظرف 30 روز کاری از تاریخ وصول تقاضا از صندوق مقصد نسبت به تعیین سوابق بیمه ای قابل انتقال و محاسبه و بروزرسانی حق بیمه قابل انتقال ( اعم از سهم بیمه شده و کارفرما) با رعایت احکام قانون و این آیین نامه و کسر سهم درمان مطابق با  تبصره (2) ماده (3) قانون اقدام نموده و مراتب را به صندوق بازنشستگی مقصد اعلام نماید.
  •  مابه التفاوت متعلقه بطور یکجا ظرف سه ماه و یا به صورت افساطی از تاریخ ایلاغ به بیمه شده از او وصول می شود و پس از واریز نقدی یا پرداخت تمام اقساط سوابق بیمه ای مربوط به آن در سوابق بیمه پردازی بیمه شده در صندوق بازنشستگی مقصد اعمال می شود.

تبصره 1- میزان پیش پرداخت و مبالغ اقساط ماهیانه و تعداد آن با توافق متقاضی و صندوق مقصد مطابق ضوابط آن صندوق تعیین می شود.

تبصره 2- مهلت پرداخت قسط اول حداکثر به مدت یک ماه از تاریخ ارائه تقاضای تقسیط بوده و برای اقساط بعدی به ترتیب یک ماه پس از پایان مهلت قسط قبل خواهد. چنانچه پرداخت هر یک از اقساط با تاخییر و خارج از مهلت مقرر صورت پذیرد و یا اساسا ظرف مهلت تعیین شده پرداخت نشود ، صرفا اقساط مذکور با اخذ درخواست مجدد از متقاضی ، مورد تجدید محاسبه  قرار گرفته و مبالغ پرداختی خارج از مهلت از کل مبلغ تعیین شده نیز کسر می شود.اقساط پرداخت شده در مهلت و همچنین اقساط آتی که سر رسید آن منقضی نشده ، مشمول تجدید محاسبه نمی شود.

  • ایثارگران در احکام مربوط به نقل و انتقال سوابق حق بیمه، تابع قوانین و مقررات خاص خود می باشند.
  •  مشمولان ماده (2) قانون و سایر بیمه شدگانی که تمایل به نقل و انتقال سوابق بیمه ای مطابق با احکام قانون و این آیین نامه ندارند، می توانند با رعایت احکام مندرج در ماده (6) قانون و مفاد این آیین نامه درخواست برقراری مستمری جمع نمایند.
  •  شرایط احراز بازنشستگی بیمه شده و برقراری مستمری جمع ، تابع قوانین و مقررات مورد عمل آخرین صندوق (مقصد) است.
  •  در دریافت مستمری جمع بابت سوابق بیمه پردازی در صندوق های بازنشستگی که دارای هم پوشانی با یکدیگر می باشند، حکم ماده (4) این آیین نامه جاری است.
  •  سوابق بیمه ای افرادی که قبل از لازم الاجراء شدن قانون و به موجب قوانین مربوط از یک صندوق به صندوق دیگری منتقل شده است و همچنین افرادی که در گذشته به دلیل استعفاء، اخراج، ترک خدمت، انفصال یا محرومیت دائم از خدمات دولتی و یا عمومی ، بازخرید خدمت و یا سایر موارد از خدمت خارج شده و کسورات بیمه ای متعلقه را از صندوق ذی ربط دریافت و تسویه کامل نموده اند، مشمول مقررات این آیین نامه نمی باشند.
  •  سوابق بیمه ای مشمولان مستمری جمع تا زمان احراز شرایط برقراری مستمری در صندوق مقصد ( اعم از بازنشستگی ، از کارافتادگی کلی و فوت) کماکان در صندوق مبداء محفوظ کمی ماندو در صورت برقراری مستمری جمع، قابل نقل و انتقال نمی باشد.
  •  میزان مستمری ماهانه قابل پرداخت و در هر یک از صندوق ها به نسبت سنوات پرداخت حق بیمه به روش زیر محاسبه می شود؛

مستمری قابل پرداخت ، برابر است با معدل نسبت حقوق یا دستمزد مشمول کسور هر سال به حداقل حقوق یا دستمزد همان سال طی دو سال آخر بیمه پردازی ضربدر حداقل حقوق یا دستمزد زمان بازنشستگی نقسیم بر (30) ضربدر سنوات بیمه پردازی.  

تبصره 1- در محاسبه مستمری جمع، منظور از حداقل حقوق یا دستمزد در بند (ت) ماده (6) قانون، حسب مورد و با توجه به وضعیت بیمه شده، حداقل حقوق یا دستمزد مشمولین قانون کار بر اساس مصوبات شورای عالی کار یا حداقل حقوق کارکنان، دستگاه های اجرایی بر اساس مصوبات هیئت وزیران و مطابق با قوانین ذی ربط می باشد.

  •  مراحل ارائه درخواست و نحوه برقراری مستمری جمع به شرح ذیل می باشد:
  1. بیمه شده یا بازماندگان واجد شرایط وی راسا و یا یا از طریق کارفرمای ذی ربط حسب مورد، می توانند در خواست برقراری مستمری جمع را به صندوق مقصد ارائه نمایند مشروط بر اینکه مستندات سوابق بیمه شده را در سایر صندوق های بازنشستگی نیز ضمیمه در خواست خود نمایند به استثنای مواردی که سوابق بیمه پردازی آنان در پنجره واحد در دسترس باشد.

تبصره- چنانچه سوابق بیمه شده در دسترس متقاضی نباشد می تواند درخواست استعلام سوابق از سایر صندوق های بازنشستگی را به صندوق مقصد ارائه نماید تا ظرق یک ماه نسبت به استعلام سوابق اقدام کند. صندوق طرف استعلام مکلف است ظرف مدت 20 روز پاسخ استعلام را به آخرین صندوق بازنشستگی مقصد ارسال نماید.

  1. صندوق بازنشستگی مقصد مکلف است با توجه به مجموع سوابق بیمه ای موجود در پنجره واحد و نیز حسب مورد استعلام سوابق از سایر صندوق ها ظرف 10 روز کاری از تاریخ تکمیل پرونده و وجود شرایط برقراری مستمری یا از کارافتادگی و فوت بر اساس قوانین و مقررات مورد عمل خود، مستمری بیمه شده یا بازماندگان را متناسب با سنوات بیمه پردازی تعیین و مراتب را حسب مورد به بیمه شده، متقاضی و صندوق های بارنشستگی ذی ربط اعلام نماید.   

 

  • گروه خبری : اطلاعیه ها
  • کد خبر : 138870
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست